Recent nieuws

Misschien ook interessant

Heb jij deze handige gadgets al?

Misschien realiseer je je het niet echt, maar ook...

Welke bijzondere kenmerken kennen landen die op de evenaar liggen?

De evenaar staat bekend om unieke kenmerken die landen...

Ga veilig de weg op met een motorverzekering

Bij het aankopen van een motor ben je misschien...

Maak je tuin razendsnel zomerklaar met Moowy graszaad!

De zomer komt eraan en het is tijd om...

Dit kun je doen als je computer defect is 

Als je huidige computer defect is, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Dit is nog vervelender als je je computer nodig hebt voor werkzaamheden of voor een opleiding die je volgt. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk over een nieuwe computer beschikt, maar deze kosten al snel duizenden euro’s, vooral als je een computer nodig hebt voor grafische werkzaamheden. Gelukkig is het tegenwoordig in Nederland mogelijk om een computer te leasen of te financieren. Je vindt daar meer informatie over in dit artikel!

 

Kiezen voor een financiering 

Tegenwoordig zijn er in Nederland veel webwinkels te vinden waar je terecht kan voor het aanschaffen van computer onderdelen en computers. Veel van deze webwinkels begrijpen dat niet iedereen deze producten kan betalen omdat dit soms wel over duizenden euro’s gaat. Deze webwinkels bieden daarom vaak de mogelijkheid op financiering aan. Dit wordt in veel gevallen dan wel geregeld via een externe partij, maar het is dus zeker mogelijk om je nieuwe computer te financieren. Houd er wel rekening mee dat een financiering een lening is en het lenen van geld ook risico’s kent. Zo ben je verplicht de betalingen te voldoen, want anders kun je in de financiële problemen komen. 

 

Een computer huren 

In Nederland zijn er ook partijen te vinden waar je terecht kan voor het huren van computer. Als je computer defect is en momenteel gerepareerd wordt, is het zeker verstandig om een computer te huren indien je deze nodig hebt voor werk of school. Het repareren van een computer kan namelijk al snel enkele werkdagen in beslag nemen. Houd er wel rekening mee dat een computer huren op de lange termijn veel duurder is dan het aanschaffen van een nieuwe computer. Huur dus alleen een computer als het echt niet anders kan. 

 

Voer zelf een reparatie uit 

Wanneer een computer defect is, kun je de computer zelf in veel gevallen repareren. In de meeste gevallen is het moederbord kapot en moet deze vervangen worden. Een moederbord kun je op het internet al aanschaffen voor enkele tientallen euro’s. Computeronderdelen werken met een ‘klik systeem’ dus het is zeer makkelijk om de andere onderdelen van je computer te bevestigen aan het moederbord. Ben je bang fouten te maken en wil je je handen niet branden? Dan is het verstandig om je computer toch te laten repareren door een specialist op het gebied van computers. 

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }