Doen met de doos

0
518

Kartonnen dozen zijn waarschijnlijk een van de meest veelzijdige en handige materialen die we hebben. Of je nu verhuist, opruimt of op zoek bent naar andere oplossingen, kartonnen dozen komen altijd van pas. In deze blog vertel ik je hoe je al die kartonnen dozen kunt gebruiken. Lees je mee?

Van huis naar huis

Kartonnen dozen zijn het perfecte verhuismateriaal, omdat ze sterk en licht zijn. Ze zijn ook eenvoudig in elkaar te zetten en te vervoeren. Het is belangrijk om dozen van goede kwaliteit te kopen zodat ze niet tijdens het verhuizen uit elkaar vallen. Dan liggen ineens je spullen op straat.

Lekker opgeruimd

Kartonnen dozen kunnen worden gebruikt om spullen op te bergen, zoals kleding, boeken, speelgoed en keukengerei. Ze kunnen worden beschreven en gemarkeerd om spullen gemakkelijk te vinden. Omdat ze niet zo mooi vaak zijn, kan je ze op zolder zetten en zo staat alles uit de weg. Maar het is wel geordend. Win-win dus!

Knutselen voor jezelf

Als je met veel dozen zit, kunnen kartonnen dozen kunnen worden gebruikt als basis voor allerlei knutselprojecten, van torens tot poppenhuizen en poppenmeubels. Het is leuk om die spullen om te bouwen tot iets moois. Zo kan je een kartonnen doos ook omtoveren tot de basis van een prachtige kijkdoos. Leuk om te vullen met spullen voor de lente.

Knutselen met de kleintjes

Ook samen met kinderen kunnen kartonnen dozen worden gebruikt om allerlei leuke projecten te maken, zoals hutten, robots en treinen. Wanneer je met kinderen werkt, kan je kartonnen dozen kopen voor dit soort projecten.

In de tuin

Ook kan je kartonnen dozen goed gebruiken als compostbakken of om kruiden of groenten in te kweken. Dit komt omdat het materiaal meegeeft en niet schadelijk is voor de organische elementen die je erin bewaart, zo blijven deze intact. Dat is belangrijk in het geval van kruiden of groenten.

Als gift

Wil je een cadeautje geven of moet je iets versturen. Dan kan je dit verpakken in een geschenkdoos. Als bedrijf is het dus handig om kartonnen dozen in huis te hebben, maar ook als particulier. Maak de doos een beetje mooi zodat deze persoonlijk is voor de ontvanger, dat maakt het uitpakken leuker.

Kartonnen dozen zijn dus niet alleen nuttig voor verhuizingen, maar ook voor heel veel andere doeleinden. Laat je verbeelding de vrije loop en ontdek nieuwe manieren om kartonnen dozen te gebruiken. Voor zowel creatieve als praktische oplossingen.