Recent nieuws

Misschien ook interessant

Waarom bij een online drogisterij shoppen?

Wanneer de meeste Nederlanders shampoo, tandpasta of andere persoonlijke...

Wat voor maatregelen dienen genomen te worden bij het vaststellen van een financieel cv?

Het vaststellen van een financieel cv is een belangrijke...

Welke bijzondere kenmerken kennen landen die op de evenaar liggen?

De evenaar staat bekend om unieke kenmerken die landen...

Waarom is een bedrijfsfeest belangrijk?

Voor veel bedrijven heeft een bedrijfsfeest een negatieve klank...

Heren schoenen jaren 70

De jaren 70 zijn terug van weggeweest: Heren...

Het aannemen van kwalitatief goed personeel voor je restaurant

Het starten van een restaurant kan een enorme uitdaging zijn – vooral wanneer je het succes van je restaurant wilt verzekeren. Een van de belangrijkste ingrediënten voor long-lasting business succes is het aanstellen van deskundig personeel. Maar hoe pak je dat aan? In deze gids zullen we stap voor stap doorlopen hoe je een restaurant met uitstekend personeel kunt opzetten.

Stap 1: Het opstellen van kwaliteitsstandaarden

Voordat je begint met het aannemen van personeel, is het belangrijk dat je kwaliteitsstandaarden hebt opgesteld. Bepaal hierbij de verwachtingen die je hebt van je personeel, zoals bijvoorbeeld de verwachte attitude, prestaties en gedrag.

Stap 2: Het vinden van het juiste personeel

Om het beste personeel te vinden die aan je kwaliteitsstandaarden voldoen, is het belangrijk dat je een selectieproces opstelt. Dit proces kan bestaan uit het verzamelen van cv's, het voeren van interviews en het uitvoeren van testen.

Stap 3: Het aannemen van personeel

Uiteindelijk zul je een aantal kandidaten moeten aannemen. Maak hierbij gebruik van je selectieproces en neem alleen kandidaten aan die aan jouw kwaliteitsstandaarden voldoen.

Stap 4: Het opleiden van personeel

Uw nieuw aangestelde personeel zal moeten worden geschoold alvorens ze aan de slag kunnen. Dit kan bestaan uit cursussen of workshops, maar ook trainingen op het werk.

Stap 5: Personeel overzichtelijk inzetten

Het is ook belangrijk dat je je personeel goed indeeld, dit kan je gemakkelijk doen door middel van een rooster. Een werkrooster maken zorgt voor overzicht en geef inzicht in wie wanneer werkt. Hierbij is het ook handig wanneer iemand begint met werken en wanneer iemand klaar is. Om dit bij te houden kan je gebruikmaken van een uitklok apparaat.

Stap 5: Het evalueren van personeel

Het is belangrijk om periodiek te evalueren hoe het met het personeel gaat. Dit kan bestaan uit het geven van feedback, het bijhouden van prestaties en het voeren van gesprekken over prestaties.

Stap 6: Het verbeteren van personeel

Het is belangrijk om te blijven werken aan verbeteringen. Dit kan bestaan uit het aanmoedigen van personeel om zich bij te scholen, het voeren van trainingssessies en het aanbieden van incentives.

Stap 7: Het behouden van personeel

Het is belangrijk om te investeren in het behoud van je personeel. Dit kan bestaan uit het aanbieden van een aantrekkelijk salaris en voordelenpakket, maar ook uit het creëren van een inspirerende werksfeer waar personeel zich thuis voelen.Door deze stappen te volgen, kun je een restaurant met deskundig personeel opzetten. Het is belangrijk om te blijven werken aan het behouden en verbeteren van je personeel, zodat je kunt blijven groeien in de toekomst. Succes!

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }