Hoe kun je geld besparen op je zakelijke energie?

0
426

Het is je vast niet ontgaan: de energieprijzen zitten al een hele poos in de lift. Nu we nog geen zicht hebben op een eventuele daling van de kosten van je zakelijke energie is het tijd om te kijken naar andere stappen om geld te besparen op je energierekening. Er zijn namelijk nog steeds tips en tricks toe te passen waardoor je in ieder geval niet het duurste energiecontract voor je bedrijf hebt. Dat scheelt toch weer op jaarbasis. In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Stap over naar een andere energieleverancier

Een van de dingen die je in ieder geval altijd moet doen, is overstappen naar een ander energiebedrijf op het moment dat dat kan en mag. Dat zit namelijk zo: de kans is heel groot dat wanneer je energiecontract bijna afloopt je ergens anders een betere deal kunt scoren. Dat komt omdat energieleveranciers bijna altijd stunten met prijzen en welkomstcadeaus om zo nieuwe zakelijke klanten te bereiken en binnen te halen. Daarmee pak jij de korting die er net voor kan zorgen dat je goedkoper uit bent. Met de stijgende energietarieven van nu kan het ook zijn dat je bij je huidige energieleverancier kunt blijven voor een extra korting. Geen enkele aanbieder ziet zijn klanten immers graag vertrekken; helemaal niet in tijden van een crisis. De kans is dus groot dat ze wel iets van een deal hebben om jou te behouden als klant. Meer weten hierover? Op de website van Minder lees je hier alles over.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor beste deal

Besluit je om toch de overstap te nemen dan is de vraag natuurlijk waar je het allergoedkoopst uit bent wat betreft zakelijke energie. Er is maar één manier om daar snel achter te komen; door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Het grote voordeel hiervan is dat je binnen no time weet waar je het minst moet betalen voor het zakelijke energiepakket dat je nodig hebt voor jouw bedrijf. Het is aan te raden om hiervoor een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Dat is een online tool die op basis van jouw gegevens en wensen op zoek gaat naar het beste aanbod voor jouw situatie. Hier hoef je zelf verder niets voor te doen, behalve het invullen van je gegevens. Het maakt niet uit of je kleinzakelijk of grootzakelijk energie afneemt; in beide gevallen loont het om te starten met zakelijk energie vergelijken.

Houd je opzegtermijn en einddatum goed in de gaten

Waar je tot slot op moet letten wanneer je geld wilt besparen op je zakelijke energierekening is de opzegtermijn en de einddatum van je zakelijke energiecontract. Ieder contract voor energie heeft een opzegtermijn. Wanneer die termijn in gaat, mag je als afnemer van zakelijke energie overstappen als je dat wilt. Zorg ervoor dat je dit niet eerder doet dan de opzegtermijn om een opzegboete te voorkomen. Dat is een bedrag dat je moet betalen voor de energie die je had afgesproken af te nemen. Maar: let óók op de einddatum van je energiecontract. Het is namelijk ook weer niet de bedoeling om te laat over te stappen. Vergeet je om actie te ondernemen dan wordt het energiecontract stilzwijgend verlengd. Helaas gebeurt dit niet tegen fijne aanbiedingsprijzen. Om altijd de beste energieprijs van het moment te betalen is het daarom aan te raden om altijd actie te ondernemen op het juiste moment: wanneer de opzegtermijn in is gegaan en voordat de einddatum verstreken is.