Recent nieuws

Misschien ook interessant

Dankzij Mepal neem je jouw eten en drinken altijd mee

Eten en drinken is uiteraard noodzakelijk om gedurende de...

Waarom kiezen voor Knipidee’s linnen stof?

Verrijk uw collectie met Knipidee's linnen stof: een slimme...

Leuke bestemmingen voor de vakantie

Het is binnenkort weer vakantie en dat houdt in...

Zo zorg je voor een prettig lichtinval in je woning!

Jullie woning dient de plek te zijn waar je...

Hoe weet je of je een mediator nodig hebt?

Gedoe met de buren heeft iedereen wel eens. Meestal loopt het goed af en kom je er wel uit hoe het verder moet met de overhangende boom of het pad dat ook over jouw terrein loopt. Soms gaat het iets verder dan dat en dreigt de situatie uit de hand te lopen. Of je hebt je huis laten verbouwen, maar bent niet tevreden over het resultaat. Het bedrijf ziet het probleem niet en je weet niet hoe het verder moet. Zo zijn er allerlei situaties waarin bemiddeling door een onafhankelijk iemand, zoals deze mediator Zwolle, verstandig kan zijn. Maar hoe weet je nu of je een mediator nodig hebt?

Drie redenen om een mediator in te schakelen

Er kunnen allerlei redenen zijn een mediator in te schakelen om te bemiddelen in een conflict, maar er zijn er drie waarbij het extra van belang is om te kijken naar een onafhankelijke partij.

Wanneer een conflict hoge eisen stelt aan de communicatie en er onderhandeld moet worden tussen twee of meer partijen met heel verschillende belangen, dan is het verstandig er een bemiddelaar bij te halen. Je kunt zelf al snel niet meer onbevooroordeeld kijken naar het conflict en je hebt ook niet altijd zicht op alle belangen die er spelen. Een mediator kan de gesprekken hierover in goede banen leiden en alles dat een rol speelt naar boven krijgen.

Grote belangen en ingewikkelde regelgeving

Een tweede reden om een mediator in te schakelen is wanneer er voor jou grote belangen op het spel staan. Dat kan van alles zijn: misschien gaat het om grote bedragen of is het je veel waard om de relatie goed te houden. Bij een conflict in de familie of bij een echtscheiding kan dat een goede reden zijn om al snel bemiddeling in te schakelen. Je wilt voorkomen dat iedereen in de loopgraven terechtkomt en je een langdurig en ernstig conflict in je familie hebt.

Soms heb je onenigheid met een instantie of bedrijf. Dan stuit je al snel op allerlei regelgeving: van arbeidsrecht tot geschillencommissies. Wil je niet in een juridische procedure verzeild raken, dan loont het de moeite om de stap naar een bemiddelaar te zetten. Met bemiddeling door een mediator kun je veel geld, tijd en frustratie besparen. Naar de rechter kan altijd nog.

Mediation is tegenwoordig een gebruikelijke manier om onenigheid op te lossen. Mediator is een gewoon beroep geworden. Google maar eens op 'mediator + je woonplaats' en je zult zien dat je kunt kiezen uit meerdere mediators, elk met hun eigen specialisme.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }