Recent nieuws

Misschien ook interessant

Een nóg betere woning!

Een gezinswoning is meer dan slechts een plek om...

Wat doen woningontruimers nou precies?

Vind jij het nog maar lastig om na te...

Wat kun je met edelmetalen?

Edelmetalen zijn ongelooflijk veelzijdig. Je kunt er van alles...

Waarom kiezen voor NTZ dakgoten?

Als je een freelancer bent en werkzaamheden uitvoert aan...

De ultieme stille party

Het organiseren van een evenement kan een spannende en...

Waar moet je rekening mee houden als je bedrijf groei doormaakt?

Als ondernemer zijn er veel zaken die jij moet regelen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om altijd een aantal stappen vooruit te denken. Je moet niet wachten tot er een probleem ontstaat zodat je dit kunt oplossen, maar juist proberen om problemen te voorkomen, zodat je niet over een oplossing hoeft na te denken. Dit is bijvoorbeeld erg belangrijk wanneer je bedrijf aan het groeien is. Een groeiende onderneming moet namelijk op de juiste manier worden geleid, zodat de groei op een passende en goede manier wordt doorgemaakt. In deze tekst vind je enkele zaken waar je rekening mee moet houden op dit gebied.

 

Nieuw personeel vinden

Het is belangrijk om over voldoende personeel te beschikken wanneer je onderneming groter moet worden. Hier komen namelijk veel nieuwe taken bij kijken en het is van belang dat er voldoende mensen zijn die deze taken kunnen opvangen. Op dit moment kan het erg lastig zijn om personeel te vinden voor je onderneming. Er zijn momenteel namelijk grote tekorten aan personeel. Hierdoor is het belangrijk om goed vooruit te denken. Verwacht je over enkele maanden behoefte te hebben aan meer personeelsleden? Begin dan nu alvast met het uitzetten van advertenties en dergelijke voor het vinden van nieuw personeel.

 

Hoe houd je alle uren bij?

Als je meer mensen hebt aangenomen voor je bedrijf, is het wel van belang om hen op een eerlijke manier te betalen. Bij de meeste bedrijven krijg je betaald op basis van de gewerkte uren van de afgelopen maand. Hoe meer personeel je hebt, hoe lastiger het wordt om dit bij te houden. Het is dan ook verstandig om hiervoor een vast systeem te gebruiken. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor het gebruiken van een prikklok. Hierop moeten je werknemers inklokken aan het begin van hun dienst en uitklokken wanneer zij weer naar huis gaan. Zo kun jij precies bijhouden wie op welk moment heeft gewerkt en dus ook voor hoeveel uren iemand betaald moet krijgen. 

 

Heb je een groter pand nodig?

Wanneer je nieuwe personeelsleden hebt aangenomen zonder dat er oud personeel weggaat, is het belangrijk dat er voldoende ruimte is in je bedrijfspand. Is dit niet het geval, dan is het tijd om te verhuizen naar een groter pand. Wel moet je dit op tijd doen, want je kunt enkel mensen aannemen als er ook een plek is waar zij kunnen werken. Daarom is dit wederom iets waar je op tijd een beslissing in moet nemen.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }