Recent nieuws

Misschien ook interessant

Dit kun je doen als je computer defect is 

Als je huidige computer defect is, dan is dat...

Wat voor maatregelen dienen genomen te worden bij het vaststellen van een financieel cv?

Het vaststellen van een financieel cv is een belangrijke...

De verschillende vacatures die openstaan in Nederland

Als je in het verleden een opleiding hebt afgerond...

1. Het Plusport landschap: LXP en LMS systemen

In het hedendaagse digitale tijdperk is het leren geëvolueerd...

Wat is een kelim?

Een kelim is een handgeweven vloerkleed gemaakt op traditionele, Oosterse wijze....

Waarom je een jurist ontslagrecht nodig hebt

Een werkgever kan van de werknemer af willen om welke reden dan ook. Dit gebeurt in de praktijk aan de lopende band. Om op een makkelijke manier een einde te maken aan het dienstverband kan de werkgever een vaststellingsovereenkomst aanbieden. Dit is qua kosten en tijd de meest geschikte manier. De werknemer ontvangt de vaststellingsovereenkomst en kan deze laten controleren. Sterker nog, het wordt aangeraden om de vaststellingsovereenkomst te laten controleren door een jurist ontslagrecht. De reden hiervan zal hieronder worden uitgelegd.

Waarom een controle van de vaststellingsovereenkomst?

Een jurist ontslagrecht kan de vaststellingsovereenkomst controleren op alle juridische punten. Daarnaast kijkt de jurist tijdens de vaststellingsovereenkomst controle of het tekstueel ook klopt. Na ondertekening van de vaststellingsovereenkomst is het namelijk heel moeilijk om nog veranderingen aan te brengen en dit gebeurt in de praktijk zelden. Het is van groot belang dat de werknemer het recht niet verliest om aanspraak te kunnen maken op een WW- uitkering. Dit kan al gebeuren door een tekstuele fout. 

Wat doet een Jurist ontslagrecht?

Tijdens de vaststellingsovereenkomst controle kijkt de Jurist ontslagrecht of de einddatum klopt en in acht wordt genomen, of de eindafrekening klopt, zijn alle vakantiedagen meegenomen of eindejaarsuitkeringen en bonussen etc.. Een ander belangrijk punt is de controle van de ontslagvergoeding. Is de ontslagvergoeding goed wel goed berekend? Dit zijn veel juridische punten waar een jurist ontslagrecht naar kijkt tijdens de vaststellingsovereenkomst controle. Er wordt in de meeste gevallen een tegenvoorstel gedaan omdat de werkgever toch bepaalde fouten heeft gemaakt.

Naast de controle ook onderhandelen

Naast de vaststellingsovereenkomst controleren kan de jurist ontslagrecht ook de onderhandelingen overnemen. Dit kan middels een tegenvoorstel op papier. Het kan ook dat het telefonisch gebeurt, maar de overeengekomen afspraken worden vaak per mail bevestigd. De werkgever zal het eerste concept van de vaststellingsovereenkomst in eigen voordeel opstellen. Tijdens de vaststellingsovereenkomst controle komt de jurist ontslagrecht er vaak achter dat er meer uit te halen is. De werknemer staat er vaak sterker voor dan zelf gedacht wordt. Het is zonde om geen gebruik te maken van de optie om een ervaren jurist ontslagrecht de vaststellingsovereenkomst te laten controleren. Het wordt in bijna alle gevallen kosteloos aangeboden voor een werknemer. Dit komt doordat de werkgever een potje heeft voor het vergoeden van juridische kosten aan de werknemer. In de praktijk vinden werknemers het soms lastig om een tegenvoorstel te doen en een vergoeding te vragen voor juridische kosten, maar het is in het ontslagrecht gebruikelijk. 

Een ervaren Jurist ontslagrecht 

Een jurist ontslagrecht is op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving omtrent vaststellingsovereenkomsten. Mochten er in de rechtspraak veranderingen plaatsvinden, dan is een ervaren jurist ontslagrecht hier ook van op de hoogte. Een vaststellingsovereenkomst laten controleren door een jurist ontslagrecht is erg belangrijk. Nog belangrijker is het om de vaststellingsovereenkomst controle uit te laten voeren door een ‘ervaren’ jurist ontslagrecht. Er kunnen namelijk fouten staan in de vaststellingsovereenkomst waardoor u bijvoorbeeld geen aanspraak kunt maken op een WW- uitkering. Dit kan zorgen voor vergaande financiële gevolgen. Ons advies is daarom om de vaststellingsovereenkomst  te laten controleren voordat u ondertekent.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }