Recent nieuws

Misschien ook interessant

Alles over schuttingen

Veel mensen kiezen ervoor om een schutting in de...

Wat voor maatregelen dienen genomen te worden bij het vaststellen van een financieel cv?

Het vaststellen van een financieel cv is een belangrijke...

Trendy zakenvrouwen en journalisten: ontdek de nieuwste digitale parels!

Als je een moderne zakenvrouw of journalist bent, weet...

Wat moet je doen als je last hebt van ongedierte?

Steeds meer mensen in Nederland krijgen last van ongedierte....

Wat zijn de voor- en nadelen van een pvc vloer 

Wanneer je op zoek bent naar een vloer voor in je nieuwe huis is het wel zo fijn als je weet wat de mogelijkheden zijn waar je uit kunt kiezen. Vandaag de dag zijn er talloze mogelijkheden die elk hun eigen voordelen met zich meebrengen. Wanneer je weet wat de verschillen zijn zal het een stuk makkelijker worden om een weloverwogen keuze te maken. Zo zit je straks niet in je nieuwe huis met een vloer waar je eigenlijk niet helemaal tevreden over bent. 

 

Wat is een pvc vloer?

Een pvc vloer is een kunststof vloer die je in verschillende soorten kunt aanschaffen. Deze verschillende kunststoffen vloeren hebben allemaal verschillende vormen en groottes. De vloer is gemaakt van kunststof en bevat verschillende lagen polyvinylchloride. Door de technieken die we vandaag de dag allemaal hebben is de vloer eigenlijk niet van echt hout te onderscheiden. Er wordt vaak voor een pvc vloer gekozen omdat deze vloer ten opzichte van echt hout een stuk langer meegaat, minder onderhoud nodig heeft en bovendien een stuk minder snel zal beschadigen. Je kunt een houten vloeren Den Haag ook vinden van een hoge kwaliteit, maar de kans is groot dat je hier een stuk meer geld aan kwijt zult zijn.

 

Verschillende voor- en nadelen van een pvc vloer

De levensduur van een pvc vloer is een stuk langer dan een laminaat vloer. De vloer is vaak erg sterk, waardoor het minder snel slijt en amper beschadigingen zal hebben. Verder is een pvc vloer eenvoudig te onderhouden. De vloer kan goed tegen vocht en er zal dan ook niet zo snel iets in de vloer trekken. Je kunt de vloer eens in de zoveel tijd reinigen en dweilen om de glans erop te houden, maar voor andere doeleinde is dit niet gauw nodig. Verder is een pvc vloer erg geluiddempend. Zeker als je in een tussenwoning woont kan dit een groot verschil maken. Een nadeel van een pvc vloer is dat er ook goedkopere vloeren zijn. Verder is er ook een egale basisvloer vereist. Dit kan betekenen dat je de vloer over de al liggende vloer heen moet leggen of je de vloer eerst egaal zal moeten maken. Dit kan ook kosten met zich meebrengen. Buiten het feit dat er wat kosten komen kijken bij het aanleggen van een vloer vallen de nadelen ervan dus relatief mee.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }