B2B marketing is echt een vak apart!

0
805

Heb je een bedrijf en lever je aan andere bedrijven? Dan hebben we het over B2B. Je kunt je voorstellen dat de verkoop van jouw product aan andere bedrijven lastig kan zijn. Er zijn immers grotere bedragen mee gemoeid dan wanneer het gaat om de verkoop van jouw product aan een consument. Je moet dus zorgen dat je B2B marketing prima in orde is. En dat begint bij het inschakelen van Blauwe Monsters online marketing bureau. Blauwe Monsters is gespecialiseerd in alles wat met marketing te maken heeft en dus ook in B2B marketing. Door de B2B marketing expert van Blauwe Monsters in te schakelen zorg je dat jouw bedrijf een voorsprong krijgt op heel veel andere bedrijven.

B2B marketing begint bij het begin

Eigenlijk is, in het begin, B2B marketing hetzelfde als B2C marketing. Je kijkt, samen met één van de Blauwe Monsters, of jouw site wel voldoet aan alle vereisten om goed te scoren in Google. Want dat is belangrijk. Je wilt dat potentiële klanten jouw bedrijf goed kunnen vinden door de juiste zoekwoorden in te tikken in de zoekbalk. Sta je niet op de eerste pagina, dan moet daar direct wat aan gebeuren. Dit kan gedaan worden door het inzetten van een advertentie op Google. Je boekt dan heel snel resultaten. Maar op de lange termijn is het inzetten van zoekmachine optimalisatie (SEO) misschien een beter plan.

Wat wil je wanneer verkopen en aan wie?

Nog voor er ook maar iets gebeurt moet je je doelen bepalen. Ook daar kan Blauwe Monsters je goed bij helpen. Een onderdeel van de B2B marketing is het bepalen van je strategie. Is je strategie goed? Dan zul je dat direct merken in de verkopen. Zeker wanneer het gaat om seizoensgebonden producten als opblaasbaden of Sinterklaaspakketten moet je B2B marketing strategie helemaal perfect zijn. Je moet al beginnen met het "verkopen" van je bedrijf nog voor je het daadwerkelijke product gaat verkopen.

Maak gebruik van de juiste kanalen

TikTok is natuurlijk een hartstikke leuk medium. Maar is het geschikt voor B2B marketing? Niet echt. Je wilt jouw product of dienst aan de man brengen op plekken waar ondernemers elkaar ontmoeten. Denk dan, bijvoorbeeld, aan LinkedIn of zakelijke Facebookpagina's. Hoe je dat dan weer het best kunt aanpakken, daar kunnen de experts van Blauwe Monsters je heel goed bij helpen. Op die manier verspil je geen geld aan nutteloze advertenties, maar investeer je daadwerkelijk in de toekomstige verkopen.