Recent nieuws

Misschien ook interessant

De mooiste vloeren voor ieder interieur

De basis van ieder interieur begint bij de vloer....

Profiteer van de beste deals bij de Aaiko en Summum uitverkoop!

Wie houdt er nou niet van een goede deal?...

Verschillende soorten gordijnen waar jij uit kunt kiezen

Verschillende soorten gordijnen waar jij uit kunt kiezen Gordijnen zijn...

Waarom kiezen voor een tweedehands traplift?

Een traplift kan een uitkomst bieden wanneer de trap...

Harley Davidson: De cultuur en het verzekeren

Harley-Davidson is een merk dat al meer dan een...

De beste verlichting voor jouw auto

Wanneer je met de auto ergens naartoe wilt gaan, is het van belang dat alles in de auto goed functioneert. Een van de onderdelen waarvoor dit geldt, zijn de lampen. In het geval dat je lampen niet goed werken, ben je namelijk een stuk slechter te zien voor anderen en kun jij bovendien ook zelf een stuk minder goed zien. Dit kan ervoor zorgen dat je in gevaarlijke situaties belandt en misschien zelfs wel in een ongeluk. Het is erg belangrijk dat je goed kijkt naar wat voor lampen jij het liefst op je auto wilt hebben. In dit artikel kun je meer vinden over de verschillende soorten lampen die er zijn.

Het gebruiken van een halogeen lamp

Kiezen voor een halogeenlamp is iets wat zelfs vandaag de dag nog een hoop mensen doen. Het is een lamp die is ontworpen in de jaren 60 en is vandaag de dag nog steeds één van de drie meest gebruikte lampen. Een halogeenlamp produceert veel warmte, omdat de elektriciteit van een gloeidraad naar de lamp stroomt. Wanneer jij een lange rit achter de rug hebt, zul je dit ook goed merken. Een voordeel van deze lamp is dat deze lage productiekosten heeft en de aanschaf dan ook erg voordelig is. Wel is het zo dat de lamp een stuk minder lange levensduur heeft dan de meeste andere lampen die vandaag de dag worden verkocht. 

Een xenon lamp gebruiken

Een xenon h7 lamp, of ook wel een HID lamp genoemd is een wat nieuwere lamp. De eerste variant van een xenon lamp is ontworpen in de jaren 90 en voor het eerst gebruik bij de BMW 7 serie. Sinds het uitkomen van deze auto zijn ook andere bedrijven en merken deze vorm van lampen gaan gebruiken. Dit is niet voor niks. De xenon lampen zijn namelijk een stuk helderder dan de halogeenlampen. Bovendien kun je met een halogeenlamp langer rijden zonder dat de lampen erg warm worden. De xenon lampen maken gebruik van een elektrische boog tussen twee elektronen die zich bevinden in de lamp. De lampen zijn gevuld met xenongas die het licht genereren. Het vermogen van een xenon lamp is rond de 45 watt en de levensduur is rond de 2000 uur. Dit is een indicatie op basis van de uren dat de lampen aan staan. Wanneer jij je auto niet vaak gebruikt, zullen de lampen erg lang mee gaan ten opzichte van iemand die de auto dagelijks gebruikt.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }