Recent nieuws

Misschien ook interessant

Waarom je een jurist ontslagrecht nodig hebt

Een werkgever kan van de werknemer af willen om...

Welke nieuwe distributiemogelijkheden worden momenteel gebruikt om klanten te werven in weer geleen?

Profiteer van nieuwe distributiemogelijkheden voor klantenwerving in Weer...

Trendy zakenvrouwen en journalisten: ontdek de nieuwste digitale parels!

Als je een moderne zakenvrouw of journalist bent, weet...

Je kan online verschillende kentekens bestellen

Het bestellen van een kenteken kan tegenwoordig online geregeld...

Doen met de doos

Kartonnen dozen zijn waarschijnlijk een van de meest veelzijdige...

Ga goed voorbereid op verre reis

Reizen naar verre landen zijn extreem leuk en leerzaam! Je komt achter een geheel nieuwe cultuur en ontdekt vaak allerlei mooie plekken. Wel is het nodig om, voordat je vertrekt, de nodige voorbereidingen te treffen. Het is belangrijk dat je hier op tijd mee begint, tenslotte ga je niet elke week op een langere reis. In deze blogpost lees je waar je allemaal op moet letten, zodat je weet waar je allemaal aan moet denken voordat je aan je tripje begint. Ga voorbereid op reis en zorg ervoor dat je extra kunt genieten!

Heb je een visum en/of vaccinaties nodig?

De allereerste vraag die je jezelf moet stellen is; heb je een visum nodig voor je reis? Het is belangrijk om dit goed uit te zoeken en op de hoogte te zijn van de huidige regels. Soms kan het zijn dat je dit ook nog in het land zelf kunt regelen. Maar, het is een goede tip om alles wat je kunt regelen, lekker vooraf te doen. Zo weet je zeker dat je reis nergens strandt en dat je met een gerust hart op reis kunt gaan. Ook is het altijd slim om extra kopieën van je visum en paspoort te maken. Doe dit op papier én maak screenshots op je telefoon of tablet.

Daarnaast is het verstandig om te kijken of je vaccinaties nodig hebt. Er bestaan aanbevolen vaccinaties die niet per se verplicht zijn, maar wel handig om te nemen. En er bestaan verplichte vaccinaties die je moet hebben gehad voordat je het land binnen mag. Soms heb je meerdere prikken nodig om goed beschermd te zijn en hier moet dan even tijd tussen zitten. Het duurt vaak zo’n twee weken tot de vaccinatie zijn werk goed begint te doen. Kijk dus op tijd welke prikken je nodig hebt en wanneer je ze moet inplannen. Informatie hierover is zeer gemakkelijk te vinden via het internet. Hier kun je per bestemming zien wat de huidige regels zijn omtrent jezelf laten vaccineren. Kijk bijvoorbeeld op de website van vaccinaties op reis en kom erachter of je bijvoorbeeld een vaccinatie DTP nodig hebt!

Regel je geldzaken en verzeker jezelf goed

Het is handig om van tevoren een goed overzicht te hebben op je geldzaken. Bepaal je budget voor de gehele reis en zorg dat je op de hoogte bent van de valuta. Vaak komt het in bepaalde verdere landen voor dat je niet of nauwelijks kunt pinnen. Neem daarom ook altijd genoeg contant geld mee! Kies daarnaast ook een passende reisverzekering en verzeker niet alleen je reis maar ook hetgeen dat achterblijft. 

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }