Recent nieuws

Misschien ook interessant

Welke activiteiten vinden ondernemers meest interessant om in rotterdam te doen?

Rotterdam is een bruisende stad vol met mogelijkheden voor...

Elektrische Auto Onderhoud: Tips van Douwe de Beer Expert

Elektrische auto’s worden steeds populairder, en met goede reden....

Besparen op je energierekening? 10 tips om op gas te besparen

Ben je op zoek naar manieren om je energierekening...

Hoe begin je met beleggen?

Op dit moment is de inflatie historisch hoog. Dat heeft erg veel verschillende redenen, maar het is voor jou natuurlijk veel belangrijker om te weten wat jij kunt doen om hier minder last van te krijgen. Door toedoen van de inflatie zijn er namelijk steeds meer mensen die moeite hebben met het betalen van alle rekeningen waarmee zij te maken krijgen. Dat is natuurlijk erg vervelend en op de korte termijn zijn er weinig dingen die je hieraan kunt doen. Als je spaargeld hebt, is het echter wel slim om hier in ieder geval een deel van te beleggen. 

 

Het is slim om een deel van je spaargeld te beleggen omdat de inflatie ervoor zorgt dat de koopkracht die je hebt met dit spaargeld in een vrij hoog tempo minder wordt. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar een manier om te voorkomen dat je koopkracht afneemt. Er zijn veel verschillende manieren om je geld te beleggen. Kies zelf een vorm van beleggen uit die goed bij je past en ga ermee aan de slag. Echter, dit kan nog moeilijker zijn dan je op voorhand verwacht. Zorg er daarom voor dat je een goede start maakt. 

 

Zoek een goede broker uit

Als je van plan bent om je geld te gaan beleggen, is het van belang dat je eerst een goede broker vindt. Een broker is een partij die uit naam van jou aandelen kan kopen. Het is namelijk niet mogelijk om als particulier zomaar aandelen te kopen. Alleen bepaalde bedrijven kunnen dit doen. Een broker is zo’n bedrijf en je hebt dus een broker nodig om te beginnen met beleggen. Wel is het van belang dat je een weloverwogen keuze maakt voor een bepaalde broker. Er kunnen namelijk grote verschillen zijn tussen brokers onderling. Daarom is het verstandig om op het internet op zoek te gaan naar reviews van verschillende brokers. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk een Bux Zero review of een ING zelf op de beurs review vinden op het internet. 

 

Investeer enkel geld dat je kunt missen

Het is slim om in deze tijd te experimenteren met beleggen, maar je moet je er wel van bewust zijn dat je hiermee een risico neemt. Je moet er dus voor zorgen dat je enkel geld investeert dat je kunt missen. Dit betekent dat je geen financiële problemen moet krijgen als je al het geld dat je het geïnvesteerd verliest. Zo dek je jezelf in voor wanneer de markten ineens flink inzakken.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }