Recent nieuws

Misschien ook interessant

Is het voordeliger om een auto te leasen of om een auto te kopen?

Een vrij groot deel van de Nederlandse volwassenen heeft een eigen auto. Dat kan verschillende redenen hebben. In de meeste gevallen is het zo dat mensen een auto nodig hebben om naar hun werk te gaan. Dit is erg logisch aangezien veel mensen op een relatief grote afstand van hun werk wonen. Wel is het hierbij vervelend dat je eigenlijk voor een groot deel afhankelijk bent van je auto. Daarom is het ontzettend vervelend als je auto bijvoorbeeld ineens kapot gaat waardoor je een tijdje zonder zit. In dat geval moet je natuurlijk zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe auto. 

 

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, is het verstandig om goed na te denken over wat je allemaal voor mogelijkheden hebt. Op dit moment zien de meeste mensen eigenlijk twee mogelijkheden. Je kunt namelijk een auto kopen, maar je zou er ook een kunnen leasen. Vaak twijfelen mensen tussen deze twee omdat zij niet zeker weten op welke manier zij het voordeligst uit zullen zijn. Het is natuurlijk ook lastig te zeggen welke manier van het regelen van een auto het meest voordelig is. Dit is namelijk vooral afhankelijk van je situatie en van wat je voorkeuren zijn. In deze tekst vind je meer over deze beide mogelijkheden. 

Een auto leasen

Wanneer je een nieuwe auto nodig hebt, kan het een goed idee zijn om een auto te leasen. Er zijn verschillende vormen van het leasen van een auto. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor financial lease. Dit is eigenlijk gewoon het kopen van een auto op afbetaling. Daarom denken veel mensen bij het leasen van een auto voornamelijk aan operational lease. Dit houdt in dat de auto waar jij in rijdt gedurende het leasecontract niet van jou is. Deze auto is eigendom van het leasebedrijf en je levert deze ook in wanneer het contract afgelopen is. Het is dan wel zo dat je enkel de brandstof hoeft te betalen. De wegenbelasting, het onderhoud en de kosten van de verzekering zijn allemaal voor de rekening van het leasebedrijf. Je betaalt dan natuurlijk wel maandelijks een vast bedrag. Daarnaast heb je een maximum aantal kilometers wat je in een jaar mag rijden. Een auto leasen kan dus erg voordelig zijn. 

Een auto kopen

Een auto leasen is vaak voordelig voor mensen die graag na enkele jaren al weer een nieuwe auto willen. Als je er geen probleem mee hebt om een auto langer dan een jaar of twee te gebruiken, is het in veel gevallen verstandig om een auto te kopen. Daarom is het voor mensen die niet zo heel veel waarde hechten aan het hebben van de nieuwste auto slim om een auto te kopen.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }