Is je huis verhuren aan expats een goed idee?

0
519

Wie eigenaar is van een woning die niet door jezelf bewoond wordt, komt voor de keuze te staan wat te doen met die tweede woning. Verkopen of verhuren? Je huis verhuren, verzekert je van een maandelijks extra inkomen, wat altijd mooi meegenomen is. Een nadeel hieraan is dat je nooit volledige zekerheid hebt dat je huis goed onderhouden zal worden en dat je maandelijks de huur betaald krijgt. Meteen twee goede redenen om het verhuren aan expats te overwegen. Je leest hieronder waarom.

Wat zijn expats?

Expats zijn mensen die voor hun baan tijdelijk, van enkele maanden tot enkele jaren, in een ander dan hun eigen land wonen en werken. Vaak zijn dit hoog opgeleide medewerkers die door headhunters worden benaderd om erg specifieke en gespecialiseerde rollen in grote bedrijven op zich te nemen. We zien steeds meer dat expats de hele wereld rondreizen tijdens hun loopbaan om hun expertise overal waar dit nodig is in te zetten. Soms doen ze dit alleen, soms gaat het hele gezin mee de uitdaging van wonen en werken in een ander land aan.

De voordelen van verhuren aan expats

Je huis verhuren aan expats biedt heel wat voordelen boven het gewone particuliere verhuren.
Omdat een expat een enorme kennis, ervaring en expertise ten dienste stelt van een bedrijf, heeft het bedrijf in kwestie daar wel wat voor over. De huur van de huisvesting wordt dan ook vaak door de opdrachtgever betaald, wat jou de zekerheid van de maandelijkse huurinkomsten geeft. Particulier is dit altijd een onzekere factor. Zelfs in het geval dat de opdrachtgever niet instaat voor het betalen van de huur, heb je grote zekerheid. Expats bekleden hogere functies en hebben dus ook een meer dan behoorlijk loon wat hen toelaat de huur stipt en correct te betalen. Je huis zal bovendien bij expats in goede handen zijn. Deze hoog opgeleide professionals hebben er omwille van hun status alle belang bij om in een net en goed onderhouden huis te wonen. In de meeste gevallen doen ze een beroep op een extern schoonmaakbedrijf of een tuinman bijvoorbeeld en ligt de woning er zo op ieder moment onberispelijk bij.

De kracht van een gespecialiseerde makelaar

Om het verhuren aan expats voor jou makkelijker te maken, doe je hiervoor het best een beroep op een makelaar die hier de nodige ervaring in heeft. Zijn uitgebreide netwerk zorgt ervoor dat je de juiste expat kunt vinden om aan te verhuren en dat contractueel de hele overeenkomst netjes wordt vastgelegd. Dit zelf in handen nemen, zou je voor een moeilijke opgave stellen.