Recent nieuws

Misschien ook interessant

Hoeveel mensen wonen er in groot-brittannië?

Hoeveel mensen wonen er in Groot-Brittannië? Met zijn grote steden,...

Dankzij Zoeteman Schoonmaak is jouw organisatie altijd netjes en schoon

Aan het werk kunnen gaan in een schone omgeving...

Palmolie is een wondermiddel

De kans is ontzettend groot dat je ooit wel...

Verzorgingstips voor planten in huis

Planten zijn een geweldige toevoeging aan elk huis. Naast...

Hoe vaak per maand organiseer jij activiteiten voor de avond?

Hoe vaak per maand organiseer jij activiteiten voor de...

Je sloopauto verkopen, hoe is dat mogelijk?

Als je in het verleden een woning hebt gekocht, dan is het mogelijk dat je auto in de toekomst ermee ophoudt. De auto moet dan gerepareerd worden, maar soms is het niet meer mogelijk om de auto te (laten) repareren. Dat is erg vervelend, want je zult de auto dan naar de sloop moeten brengen. Zulke auto’s worden om deze reden ook wel sloopauto’s genoemd. Wat veel mensen niet weten, is dat sloopauto’s geld opleveren en dat je deze zelfs kunt verkopen. Als je daar geen ervaring mee hebt, dan is het aan te raden om dit artikel te lezen. 

 

Waarom is dit mogelijk?

Veel mensen vragen zich af hoe het mogelijk is dat een sloopauto verkopen nog geld kan opleveren. Dat is te begrijpen, want als je naar het uiterlijk van de auto kijkt, dan zul je niet denken dat het nog iets van waarde bevat. Wat veel mensen niet weten is dat er veel metalen en edelmetalen in auto’s verwerkt zitten. Hierbij kun je denken aan verschillende soorten ijzer, metalen en goud. Je kunt je dus wel voorstellen dat er nog erg veel geld in je oude auto zit. Wil je weten wat je auto waard is? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een sloperij. 

 

Zet je auto op het internet

Bedrijven, zoals OSW, die zich bezighouden met het recyclen van auto’s zijn dagelijks op zoek naar gebruikte auto’s om er geld mee te verdienen. Zij bezoeken vaak websites waar mensen uit Nederland hun spullen tweedehands verkopen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Marktplaats. Het is verstandig om je sloopauto hier ook te koop op aan te bieden, want daarmee vergroot je de kans dat je auto snel wordt verkocht. Je kunt er vanuit gaan dat je auto enkele honderden euro’s zal opleveren. Het zou dus erg zonde zijn als je de auto gratis afstaat aan een sloperij die er vervolgens veel geld mee verdiend.

 

Breng je auto naar een bedrijf

Je hoeft je auto niet altijd te koop te zetten op de genoemde websites, want je kunt ook met de auto naar een bedrijf rijden dat gespecialiseerd is in het recyclen van auto’s. Het kan natuurlijk zo zijn dat het niet mogelijk is om de auto daar naartoe te rijden. Dit kan komen doordat de auto niet meer kan rijden, maar ook doordat het onveilig is om met de auto te rijden. Je kunt de auto dan naar het bedrijf brengen met een aanhanger, maar ook kun je de auto op laten halen door zo’n bedrijf.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }