Recent nieuws

Misschien ook interessant

Kan ik geld lenen?

Als je tussen de 21 en 74 jaar bent,...

Een hond nemen, bedenk hoe groot de verantwoordelijkheid is!

Het is voor veel mensen een droom om een...

Alles over schuttingen

Veel mensen kiezen ervoor om een schutting in de...

Het kopen van tuinmeubilair

Je kunt een hoop verschillende artikelen kopen voor in...

Pas de tekst aan naar je doelgroep

Ben jij een bedrijf begonnen en is het voornamelijk...

Je volgende klus als ZZP\’er

Als ZZP'er in de bouw heb je vaak verschillende klussen. Je zal merken dat je elke klus weer nieuwe dingen leert en elke keer weer nieuwe inzichten opdoet. Het is belangrijk dat je voor je eerstvolgende klus je weer goed voorbereid. Dit doe je door voor jezelf op papier te zetten wat wel/niet nodig is, welke materialen je nodig hebt en welk gereedschap hierbij komt kijken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar een bepaalde planning die je kan delen met je klant.

Wat voor klus is het?

Het is belangrijk om te weten wat voor werk je gaat doen. Een dak repareren is niet hetzelfde als een huis bouwen. Je moet je afvragen wat voor soort klus het is, hoe lang het duurt en hoeveel materialen je nodig hebt. Daarnaast moet je proberen een planning te maken zodat jij en je klant weten wanneer je klaar bent.

Benodigd materiaal

Je moet weten welke materialen je nodig hebt om de klus te klaren. Als u bijvoorbeeld een huis bouwt, heeft u veel hout en spijkers nodig. Als u een dak repareert, heeft u veel dakbedekkingsmaterialen nodig.

Benodigd gereedschap

Je moet weten welke tools je nodig hebt. Als je een huis bouwt, heb je een hamer en spijkers nodig. Als je een dak repareert, heb je een hamer en een ladder nodig. Daarnaast zijn er ontzettend veel verschillende merken waarvan je gereedschap kan bestellen/kopen. Wij raden gereedschap van milwaukee aan. Dit is kwalitatief goed gereedschap en gaat lang mee. Het kopen van gereedschap doe je tegenwoordig ook erg gemakkelijk online. Hierdoor kan je alles specificaties bijvoorbeeld goed bekijken en onderzoeken. 

Planningen

Het is belangrijk om een ​​planning te maken. Zo weten jij en je klant wanneer je klaar bent om aan de klus te beginnen en wanneer je de klus gaat afmaken. Het is daarnaast ook fijn voor jezelf om alles even op een rijtje te zetten. Dit zorgt uiteindelijk voor overzicht en structuur in je klus. 

Kan je de klus alleen doen of huur je iemand in?

Het is belangrijk om te weten of u de klus alleen kunt klaren of dat u hulp nodig heeft. Als u bijvoorbeeld een huis bouwt, heeft u veel hulp nodig. Als je alleen een huis bouwt, kun je het waarschijnlijk halen, maar het zal je veel tijd kosten. Als u een dak repareert, is het waarschijnlijk mogelijk om dit zelf te doen, maar u kunt ook iemand inhuren om u te helpen.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }