Recent nieuws

Misschien ook interessant

Waarom goed ondergoed belangrijk is

Veel mensen zien het belang van kwalitatief goed ondergoed...

Palmolie is een wondermiddel

De kans is ontzettend groot dat je ooit wel...

Tips voor het schrijven van de beste gedichtjes voor je baby

Wanneer je een pasgeboren baby hebt, zul je waarschijnlijk...

Hoe begin je met beleggen?

Op dit moment is de inflatie historisch hoog. Dat...

Zonnepanelen laten plaatsen

Op het moment dat je op zoek bent naar...

Op droomreis naar Afrika

Kan jij ook zo wegdromen bij de gedachte aan vakantie? Het gevoel van zon, zee en strand met een cocktail in je hand of juist alle hotspots van een gave stad ontdekken. Er even tussenuit zijn, niet hoeven te werken en met je lichaam én geest even helemaal in een andere omgeving wanen. Wat een heerlijke gedachte blijft dat. En nu we niet meer te maken hebben met reisbeperkingen leent deze periode zich perfect om weer wat bestemmingen van je inmiddels aangevulde bucketlist af te strepen. Twijfel je nog over de plek waar jij nieuwe avonturen wilt beleven, denk dan eens aan de bestemmingen Zuid-Afrika en Oeganda!

 

Zuid-Afrika

Het meest zuidelijke land van Afrika is voor velen een geliefde reisbestemming. Zuid-Afrika is een onwijs veelzijdig land waar cultuur, natuur, stranden en steden samenkomen. Je kunt hier dus veel meer zien dan enkel de Big Five. Het voelt dan eigenlijk ook als een volledige wereld in één land. Om zoveel mogelijk van die wereld te kunnen zien is een rondreis van 3 tot 4 weken aan te raden, van Johannesburg tot Kaapstad. Na aankomst in Johannesburg vervolg je je reis richting Graskop, het Kruger Park, Mlilwane, St. Lucia, Durban, Port Elizabeth, Addo, Plettenbergbaai, Swellendam en als eindpunt Kaapstad. Met deze route zal je hoe dan ook een onvergetelijke reis ervaren. Denk aan de populaire Panoramaroute langs prachtige watervallen en uitzichtpunten, op safari door het Kruger Park om wildlife te spotten, overnachten in traditionele hutten bij de Wildlife Sanctuary, genieten van een dagje strand in St. Lucia en de Tafelberg beklimmen in Kaapstad. Een veelzijdige reis, dus bereid je goed voor. Zorg in ieder geval dat je jouw doorlopende reis en annuleringsverzekering goed hebt geregeld en vergeet niet de juiste inentingen te halen voor deze bestemming.

 

Oeganda

Minder bekend maar zeker niet minder mooi als reisbestemming is Oeganda. In dit bijzondere land ben je helemaal op je plek als je van avontuur houdt. Qua landschap is Oeganda een van de meest diverse landen in Afrika. Door de verschillende leefgebieden vind je hier dan ook een grote verscheidenheid aan wildlife. Van leeuwen en olifanten in de natuurparken met savannes tot meer dan twintig apensoorten in de oerwouden. In Oeganda vind je daarnaast diverse culturen. In elke regio tref je weer andere gebruiken en tradities aan, maar je zult je ongetwijfeld meer dan welkom voelen door de gastvrije bevolking. Niet voor niets wordt Oeganda parel van Afrika genoemd en is het zeker een bezoek waard.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }