Recent nieuws

Misschien ook interessant

Schoenen kopen van het merk Mason garments 

Als je op zoek bent naar leuke nieuwe schoenen,...

Maak je tuin razendsnel zomerklaar met Moowy graszaad!

De zomer komt eraan en het is tijd om...

Hebben lokale weersomstandigheden een invloed op de morgenweersvoorspellingen?

Hoe betrouwbaar zijn morgenweersvoorspellingen? De meeste ondernemers kennen het probleem...

Deze vriendelijke crypto zijn dé investering van 2022

Ben jij op zoek naar een toegankelijke, gebruiksvriendelijke en...

Vers eten op locatie bij jouw event? Zo pak je dat aan!

In de evenementenindustrie is één van de grootste uitdagingen...

Smartengeld: Wat is het en hoe krijg je het na een ongeluk?

Smartengeld is een soort financiële vergoeding die kan worden toegekend aan een persoon die een tragisch verlies of letsel heeft geleden. Hoewel de term "smartengeld" gewoonlijk niet wordt gebruikt in juridische documenten, wordt er in het algemeen onder verstaan schadevergoeding die wordt toegekend aan een eiser in een civiele rechtszaak.

Smartengeld kan worden toegekend voor verschillende verliezen, waaronder lichamelijk letsel, emotioneel leed en financiële verliezen na bijvoorbeeld een verkeersongeval, mishandeling of andere zaken. In sommige gevallen kan smartengeld ook worden toegekend voor het verlies van een dierbare.

Hoewel er geen vaste formule is voor de berekening van smartengeld, zullen rechtbanken doorgaans een aantal factoren in overweging nemen bij het bepalen van het bedrag van de toe te kennen schadevergoeding. Deze factoren zijn onder meer de ernst van het verlies of letsel, de impact van het verlies op het leven van het slachtoffer en de financiële verliezen als gevolg van het ongeval.

Als u betrokken bent geweest bij een ongeval dat heeft geleid tot een tragisch verlies of letsel, hebt u mogelijk recht op schadevergoeding via een civiele rechtszaak. Een ervaren letselschadeadvocaat kan u helpen uw wettelijke rechten en opties te begrijpen. 

Geld eisen bij bedrijfsletsel

U hebt recht op compensatie voor de emotionele en mentale schade die u hebt opgelopen als gevolg van het bedrijfsongeval door middel van een punitieve schadevergoeding. Pijn, eenzaamheid, lijden, verlies van levensvreugde en psychische schade zijn enkele voorbeelden van immateriële schade. Het is onmogelijk om vooraf te voorspellen op hoeveel schadevergoeding u recht heeft zonder de zaak specifiek te kennen. Vraag bij het indienen van een schadeclaim het advies van een letselschadespecialist.

Het bedrag dat iemand aan smartengeld kan claimen

Helaas is er geen bijzonder eenvoudige manier om de vraag "hoeveel smartengeld kan ik verwachten?" te beantwoorden. Elk ongeval is uniek, en verschillende variabelen zijn van invloed op hoeveel smartengeld wordt toegekend. Uw letselschadeadvocaat kan het bedrag nauwkeurig voor u berekenen en de schadeclaim bij de dader indienen. 

Bij de berekening van de schadevergoeding wordt rekening gehouden met een aantal factoren. Naast het letsel zijn onder meer de volgende elementen van cruciaal belang:

  • leeftijd van de overledene 
  • duur van het ziekenhuisverblijf of genezingsproces 
  • duur van de schade 
  • mate van ongemak eventuele langdurige beperkingen voor de toekomst mate van invaliditeit 
  • het onvermogen om van het leven te genieten

Er zijn ook historische smartengeldbedragen die worden gebruikt als benchmarks en een idee geven van hoeveel te verwachten. De smartengeldgids, een jaarlijkse uitgave van de ANWB met jurisprudentie over toegekende smartengeldbedragen, bevat een lijst hiervan. 

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }