Recent nieuws

Misschien ook interessant

Dameskleding terstal

Luxe dameskleding van Terstal – perfect voor de...

Voor iedereen die niet op vakantie gaat

Na meer dan twee jaar corona is het wel...

Vind de perfecte handgemaakte sieraden en liefde na 50 met slimme techtips!

Ben je op zoek naar prachtige handgemaakte sieraden of...

Je bedrijf op de rit met maatwerk software van 4proces

Elk bedrijf is uniek, met specifieke behoeften en uitdagingen....

Schoenen kopen van het merk Mason garments 

Als je op zoek bent naar leuke nieuwe schoenen,...

Vitamine D is een van de meest belangrijke vitamines voor een gezond lichaam

Als je een vitamine D te kort hebt dan kan dit lichamelijke problemen veroorzaken. Er zijn meerdere mogelijkheden waarom je een risico loopt om een te kort van deze belangrijke vitamine op te bouwen. Op het moment dat je er niet zeker van bent of je goede vitamine D waardes hebt dan kan je via je huisarts een bloedtest laten doen. Als hieruit blijkt dat je een tekort hebt dan kan je huisarts extra vitamine D pillen voorschrijven. Uiteraard kun je ook zelf vitamine D supplement kopen als je er zeker van bent dat je een tekort hebt.

Wat zijn kwetsbare groepen voor een tekort aan vitamine D?

Er zijn meerdere groepen die als risicovol bestempeld worden. Het wordt bij deze groepen altijd aangeraden om aanvullende vitamine D supplementen te slikken. Het gaat om mensen die een donkere of getinte huidskleur hebben. Voor deze groep wordt het aangeraden om de vitamine D waardes extra in de gaten te houden. Andere groepen mensen waarbij het wordt aangeraden zijn vrouwen die zwanger zijn, kinderen tot en met drie jaar, mannen met een lichte huid vanaf zeventig jaar en vrouwen met een lichte huidskleur vanaf vijftig jaar oud. Vitamine D is essentieel om je lichaam gezond te houden. Het zorgt voor het behoud van sterke botten en tanden. Ook werkt vitamine D ter ondersteuning van het immuunsysteem. Daarnaast is het belangrijk om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Ook voor de groei van je kind en het ondersteunen van je eigen botten en gebit is het belangrijk om je waardes op peil te houden. Je kan vitamine D en andere supplementen, zoals groenlipmossel en curcumine eenvoudig online bestellen.

Waar haal je voldoende vitamine D vandaan?

Als je dagelijks vijftien tot dertig minuten buiten komt dan maakt je huid al twee derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan. Hiervoor dien je geen zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken en je hoofd en huid zoveel mogelijk onbedekt te houden. In de donkere wintermaanden is dit moeilijker en dan kan je uit voorzorg supplementen slikken. In dierlijke voeding vind je tevens vitamine D terug. De grootste hoeveelheid vind je in vette vis, zoals een zalmmoot of makreel. Andere natuurlijke voeding die deze vitamine bevat zijn eieren, kaas, rundvlees en levertraan. Kunstmatig wordt deze vitamine standaard toegevoegd aan halvarine, margarine, bak- en braadproducten en flesvoeding voor baby’s.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }