Recent nieuws

Misschien ook interessant

Zo verras jij je personeel op een leuke manier tijdens de feestdagen!

Het warme weer is inmiddels voorbij en we kijken...

Personeel wilt betrokken worden bij de grote mijlpalen van het bedrijf

Bij de opening van een nieuwe bedrijfslocatie of een...

Waar moet je rekening mee houden als je bedrijf groei doormaakt?

Als ondernemer zijn er veel zaken die jij moet...

Waarom een carrière in zorg en welzijn iets voor jou is

Een carrière in de zorgsector is vaak meer een...

Sloopauto verkopen: de ultieme thuisoplossing met automakelaar

Als je op zoek bent naar een efficiënte en...

Wat is een kelim?

Een kelim is een handgeweven vloerkleed gemaakt op traditionele, Oosterse wijze. Het woord "kelim" is Turks. Deze vaak kleurrijke kleden komen meestal uit Oosterse landen, variërend van de Balkan tot Pakistan.

Waarom zijn deze vloerkleden zo geliefd?

De kleden identificeren zich als dun, licht en makkelijk op te bergen. Dit maakt dat ze onder andere zo populair zijn bij vele mensen. De kelim brengt door haar rijke kleuren nieuw leven in je woonkamer, en wanneer je liever tussen verschillende kleden varieert, berg je haar zo weer op in de berging. Verder zijn kelims zo leuk omdat ze geen beperkingen hebben. Tegenwoordig hang je "vloerkleden" namelijk ook gewoon op aan de muur boven je bank, of bijvoorbeeld boven je bed. Zo breng je de nodige sfeer en warmte in je (slaap)kamer.

Ook neemt de vraag naar kelims de afgelopen jaren toe door de steeds meer terugkomende vintage invloeden. Deze "vintage hype" zal de komende tijd nog blijven hangen. Online vind je kleden met de vintage look, óf echte kelim kleden. Aan jou de keus.

Waarom vintage steeds meer terugkomt

Tegenwoordig willen mensen steeds meer opvallen in een maatschappij waarin iedereen geneigd is om elkaar na te apen en vluchtige trends te volgen. Mensen die een eigen stijl willen handhaven, zullen hun unieke stukken moeten vinden in kringloopwinkels. Ook wordt vintage populairder, omdat het steeds duidelijker wordt dat we anders met onze planeet om moeten gaan. Daarom moeten we niet steeds maar nieuwe producten blijven aanschaffen, maar gaan nadenken over duurzamere en ook persoonlijkere opties.

Verder hoef je voor mooie vintage vondsten ook niet de hoofdprijs te betalen en dat spreekt veel mensen aan vanwege de huidige economie. Wil je wel een uniek stuk in je huis, en heb je ook de mogelijkheid om hier wat meer voor neer te tellen? Lees dan snel verder.

Ziegler tapijten

Ziegler tapijten hebben veel weg van de bovengenoemde kelims. Het verschil is dat deze vloerkleden, naast de Oosterse invloeden, een extra "touch" hebben gekregen van de ontwerpers. De broeders Ziegler pasten de destijds veel geïmporteerde kleden aan, zodat ze extra in de smaak vielen bij de Victoriaanse huishoudens. De rijke huishoudens versierden hun huizen met allerlei attributen, waaronder Ziegler tapijten, om zo anderen te imponeren.

Tegenwoordig worden deze tapijten veelal gemaakt in Afghanistan, waar ze door mensen achter "knoopramen" met de hand worden geknoopt. Zo is ieder Ziegler tapijt uniek en ben je ervan verzekerd dat je een speciaal exemplaar in huis haalt. Ziegler tapijten zijn geen koopje. Maar ben je op zoek naar een optie voor de langere termijn en bereid om te investeren, dan zijn Ziegler tapijten zeker het overwegen waard.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }