Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderfiets?

0
684

Op een jonge leeftijd koop je waarschijnlijk een kinderfiets voor je kind. Het kopen van een kinderfiets is misschien een ingewikkelde opgave als je dit voor de eerste keer doet. Veel ouders maken de fout om een kinderfiets te kopen die te groot is. Vaak denken ze dat het kind er wel in groeit, maar dit is vaak niet het geval. Je wilt namelijk een kind niet laten fietsen op een fiets die te groot is. Dat fietst namelijk erg oncomfortabel en ongemakkelijk, maar het kan ook zorgen voor gevaarlijke situaties. Het kind kan waarschijnlijk hierdoor de fiets niet goed controleren, waardoor het kind niet goed kan leren fietsen. Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderfiets? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Lengte van het kind

Het is erg belangrijk dat er wordt gekeken naar de lengte van het kind. De lengte van het kind en de kledingmaat kan als uitgangspunt genomen worden bij het kiezen van de kinderfiets. Bij kinderfietsen is het zo dat deze op de grond van de wielmaat geschikt worden geacht voor een bepaalde lengte van het kind. Zo wordt de wielmaat weergegeven in inches en moet je dit goed kunnen omrekenen. Ook kun je het leeftijd van het kind in acht nemen, maar is niet iedere 8-jarige dezelfde lengte. Dit kan dan enorm verschillen en hierdoor kun je dus de verkeerde kinderfiets kopen.

Veiligheid

Het is natuurlijk van belang dat je een kinderfiets koopt van een hoge kwaliteit. Je wilt namelijk de veiligheid kunnen waarborgen van het kind. Een kinderfiets van een hoge kwaliteit is meestal veilig, maar je kunt wel kijken naar een aantal zaken. Zo is het belangrijk dat de kinderfiets voorzien is van reflectoren. Daarnaast zijn witte veiligheidsstrepen op de banden ook van groot belang, zo kan het kind gezien worden in het donker. De fietsverlichting moet ook werken en dit kan soms verkeerd gaan.

Stijl

Naast dat de fiets veilig moet zijn, moet de fiets ook passen bij het kind. Het kind moet de fiets natuurlijk wel mooi vinden en er zijn diverse stijlen waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er sportieve fietsen, mountainbikes, omafietsen en stadsfietsen. Iedere fiets ziet er anders uit en ieder kind wilt weer wat anders. Het is aan te raden om samen met het kind te kijken voor een bepaalde stijl. Op deze manier weet je zeker dat het kind de fiets ook daadwerkelijk mooi vindt.