Recent nieuws

Misschien ook interessant

Een leuke camping in Italië zoeken

4 miljoen van alle Nederlanders hebben al een keer...

Voor iedereen die niet op vakantie gaat

Na meer dan twee jaar corona is het wel...

Zo verras jij je personeel op een leuke manier tijdens de feestdagen!

Het warme weer is inmiddels voorbij en we kijken...

Goedkoopste telefoon abonnement zonder telefoon

Als je het goedkoopste telefoon abonnement zonder telefoon wil...

Waar moet je rekening mee houden bij het aanvragen van een hypotheek?

Als je binnenkort voor de eerste keer een woning...

Zo geef je jouw interieur een boost

Hoewel we het thuis vaak prima voor elkaar hebben, kan het interieur zo nu en dan wel een upgrade gebruiken. Breng jij je vrijdagavond liever bij vrienden door in plaats van dat je hen thuis uitnodigt? Of heb je net een nieuwe woning maar weet je nog niet goed hoe je het naar jouw smaak in moet richten? Dan is het tijd om weer wat aandacht en liefde in het interieur te steken. Thuis is de plek waar je komt na een lange dag werken, waar je wakker wordt met je favoriete mensen en waar je je ’s ochtends klaarmaakt om de nieuwe dag weer fris te beginnen. Een fijn thuis is dan ook voor iedereen belangrijk. Om jouw thuis een boost te geven kijk je vooral naar de basis van het interieur, de verschillende woonstijlen en je persoonlijke touch.

 

Leg de basis

De vloer, muren en raambekleding vormen samen de basis van het interieur. Hoewel je deze al snel als vanzelfsprekend gaat zien zijn ze enorm van invloed op de sfeer en uitstraling in huis. Valt een van de elementen buiten de boot, dan zul je dit terugzien in de algehele sfeer van het interieur. Vaak begin je bij het kiezen van de vloer. Er zijn verschillende soorten, waaronder de houten vloer, laminaat, PVC, tapijt of tegels. Iedere soort heeft zijn eigen voor- en nadelen, ga dus goed na welke vloer het best bij jou past. Dit geldt ook voor raambekleding, want ook hier zijn diverse varianten waaruit je kunt kiezen. Denk aan plisségordijnen, gewone gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën en lamellen. Daarnaast horen de afwerking en kleur van de muren bij de basis van het interieur. Je kunt Muurverf van Flexa kopen in een neutrale tint voor rust en een samenhangend geheel, of juist met OnlineVerf muurverf een fel kleuraccent toevoegen.

 

Woonstijlen

Het aanhouden van één of twee woonstijlen brengt rust in het interieur en zorgt ervoor dat je interieur een geheel wordt. En dat is precies wat je wilt. Het is daarom belangrijk om na te gaan welke woonstijl het best bij jou past. Dat kun je doen door een mood board te maken of eens op je gemak door Pinterest te scrollen. Zo kom je erachter of bijvoorbeeld een modern interieur goed bij je past, of juist een Scandinavisch, industrieel of bohemian interieur.

 

Maak het eigen

We kunnen allemaal een ruimte inrichten op precies dezelfde manier als hoe we dat in ons favoriete woonprogramma of plaatje op internet hebben gezien. Je huis is dan wel stijlvol ingericht, maar zal nog niet als jouw plekje voelen. Wat een huis een echt thuis maakt, is het toevoegen van persoonlijke elementen. Hierbij kun je denken aan vakantiesouvenirs die je door de jaren heen hebt verzameld, foto’s van je favoriete mensen of een schilderij van een omgeving waar je bijzondere herinneringen aan hebt.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }