Recent nieuws

Misschien ook interessant

Personaliseer je cadeau met een leuke foto

In onze digitale wereld worden herinneringen vaak opgeslagen in...

Zonneschermen: optimale bescherming tegen de zon in de zomermaanden

In de zomermaanden is het belangrijk om je huis...

Hoe trouwringen te dragen voor mannen en vrouwen

Wanneer je trouwt, is een van de belangrijkste dingen...

Van idee tot realiteit: de kracht van een productieplan

Heb je ooit van een idee gedroomd en wilde...

De beste accessoires voor een bedrijf

In de dynamische wereld van bedrijven draait alles om...

Je motor verzekeren is verplicht 

Ben je al een tijdje aan het sparen voor een motor en is de dag aangebroken dat je een motor gaat aanschaffen? Dan is het belangrijk dat je de motor direct verzekert zodat je legaal op de Nederlandse wegen mag rijden. In Nederland is het verplicht om minimaal een WA verzekering voor je motor af te sluiten. Mocht je dan een ongeluk veroorzaken, wat relatief veel gebeurt onder motorrijders, dan worden de kosten van de tegenpartij vergoed. Rijden zonder een verzekering is daarom ook strafbaar en er staan flinke boetes op. Daarnaast moet je dan ook zelf opdraaien voor de kosten van het ongeluk dat je veroorzaakt hebt. 

Verzekering online aanvragen 

Sinds de komst van het internet is het ook mogelijk om je motor verzekeren via het internet. Dit kan je dus ook doen met je motor en dit is tegenwoordig zelfs de enige manier om een voertuig te kunnen verzekeren. In het verleden kon je je voertuig alleen verzekeren door een kantoor van een verzekeringsmaatschappij te bezoeken, maar dat is verleden tijd. De eerste stap die je moet zetten als je jouw motor wilt verzekeren, is dus het vinden van een verzekeringsmaatschappij. Deze kun je heel makkelijk vinden met behulp van het internet. Heb je een verzekeringsmaatschappij gevonden waar je je fijn bij voelt? Dan kun je via de website van de door jou gekozen verzekeringsmaatschappij een verzekering aanvragen. Een motorverzekering afsluiten is nog nooit zo makkelijk geweest!

Vergelijk de verschillende motorverzekeringen 

In Nederland zijn er talloze verzekeringsmaatschappijen te vinden die ook motoren willen verzekeren. Je kunt je wel voorstellen dat er daarom een verschil kan zitten in de prijzen van de verschillende verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zit er ook een verschil in de voordelen, zoals de dekking die je krijgt. Daarom wordt het aangeraden om de verschillende verzekeringsmaatschappijen altijd met elkaar te vergelijken, alvorens je een verzekering gaat aanvragen bij een verzekeringsmaatschappij.

Waarom ben ik geweigerd?

Wanneer je een verzekering gaat aanvragen, is het van groot belang dat je er altijd rekening mee houdt dat je door een verzekeringsmaatschappij geweigerd kan worden. Een verzekeringsmaatschappij behoudt dit recht. Dit heeft er grotendeels mee te maken dat je mogelijk een risicogeval bent. Je kunt bijvoorbeeld jonger dan 23 zijn, maar wel een zeer snelle motor hebben aangeschaft. Verzekeringsmaatschappijen vinden dit niet altijd verantwoord en kunnen daarom de hoofdprijs vragen of je zelfs weigeren. Wil je weten waarom je geweigerd bent? Dan kun je het beste contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in kwestie.

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }