Recent nieuws

Misschien ook interessant

Waar kun je epoxy voor gebruiken?

Epoxy is een veelzijdig materiaal dat voor vele doeleinden...

Alles wat je moet weten over energielabels bij verkoop of verhuur

Energielabels zijn keurmerken die informatie geven over de energie-efficiëntie...

Riool verstopt Haarlem: wie schakel je in?

Ben je momenteel woonachtig in Haarlem en is jouw...

Waarom bij een online drogisterij shoppen?

Wanneer de meeste Nederlanders shampoo, tandpasta of andere persoonlijke...

Wat voor effect heeft de levering van herenkleding morgen in huis op uw verkoopcijfers?

De levering van herenkleding morgen in huis is essentieel...

Waar moet je rekening mee houden bij het aanvragen van een hypotheek?

Als je binnenkort voor de eerste keer een woning wilt aanschaffen, dan is de kans ook erg groot dat je daar een hypotheek voor zult moeten aanvragen. Dat heeft ermee te maken dat je nog jong bent en er een kleine kans is dat je voldoende geld hebt om de woning gelijk af te betalen. Daarnaast zou het eigenlijk vrij zonde zijn om al je geld te gebruiken voor het aanschaffen van een nieuwe woning. Omdat dit de eerste keer word dat je een hypotheek gaat aanvragen, is de kans ook groot dat je niet echt weet waar je rekening mee moet houden. Gelukkig kom je daar snel meer over te weten in dit artikel. 

 

Er zijn veel valkuilen

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat er veel valkuilen zijn als het gaat om het aanvragen van een hypotheek. Een van de meest gemaakte fouten, is dat personen een woning aanschaffen die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Het gevolg daarvan is dat de woning in beslag wordt genomen en voor een laag bedrag weer wordt verkocht. Om te voorkomen dat je in een van de vele valkuilen stapt, is het verstandig om te spreken met Van Bruggen adviesgroep. Zij hebben verschillende hypotheekadviseurs in huis die jou kunnen adviseren op het gebied van de woningmarkt. 

 

Overwaarde kan je niet voor alles gebruiken

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je al een woning hebt waar een hypotheek op zit. De kans is dan ook erg groot dat je woning nu overwaarde heeft. Overwaarde is het verschil tussen het bedrag dat je hebt openstaan en de waarde van je woning. Met de overwaarde van je woning kan je allerlei dingen doen, maar je moet er rekening mee houden dat je hier niet kan opnemen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. Als je de overwaarde hypotheek wilt opnemen, is het belangrijk dat je een plan hebt van wat je ermee gaat doen. 

 

Lenen kost geld

Wanneer je een hypotheek gaat aanvragen bij een kredietverstrekker, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het lenen van geld niet gratis is. Veel mensen weten dat ook, maar ook zijn er juist veel mensen die vergeten of niet weten dat er ook rente betaald moet worden. De rente is vaak vrij hoog en bij een woning gaat dit dus om enkele tienduizenden euro’s.

 

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }