Recent nieuws

Misschien ook interessant

Hoe vaak per maand organiseer jij activiteiten voor de avond?

Hoe vaak per maand organiseer jij activiteiten voor de...

Creatief en effectief gebruik van verpakkingstape in het dagelijks leven

Verpakkingstape is een veelgebruikt hulpmiddel dat vaak onderschat wordt....

Hoe goede software uw bedrijf naar een hoger niveau tilt

Als eigenaar van een klein bedrijf heeft u er...

Wat kun je met edelmetalen?

Edelmetalen zijn ongelooflijk veelzijdig. Je kunt er van alles mee. Dit kunnen wij je wel vertellen, maar nu wil je natuurlijk weten wat je er dan precies mee kunt. Dat gaan we je nu vertellen. 

Beleggen

Goud en zilver worden al heel lang erkend als waardevolle metalen en worden al heel lang begeerd. Ook vandaag nog hebben edele metalen hun plaats in de portefeuille van een slimme belegger. Er zijn vele manieren om edelmetalen als goud, zilver en platina te kopen, en een groot aantal goede redenen waarom u zou moeten toegeven aan de schattenjacht. Edelmetalen worden beschouwd als een goede diversifiëring van de portefeuille en een indekking tegen inflatie, maar goud, misschien wel het meest bekende edelmetaal, is niet het enige dat er is voor beleggers. Zilver, platina en palladium zijn allemaal grondstoffen die aan je edelmetaal portefeuille kunnen worden toegevoegd, en elk heeft zijn eigen unieke risico's en mogelijkheden. Naast het fysiek goud kopen in de vorm van een goudbaar of gouden munten kopen, kunnen beleggers toegang krijgen via de derivatenmarkt, ETF's, beleggingsfondsen, en aandelen van mijnbouwbedrijven. Op de beurs verhandelde fondsen voor edele metalen (ETF's) zijn een populaire manier om in deze metalen te beleggen, hetzij door fysieke koop of koop op termijn basis (futures). ETF's kunnen een meer liquide en eenvoudigere benadering bieden om in edelmetalen te beleggen dan het kopen van futures contracten, het kopen van edelmetaal of het kopen van aandelen in beursgenoteerde bedrijven die betrokken zijn bij de exploratie of productie van deze metalen.

Gebruik

Naast het verhandelen van edelmetalen, kun je het ook gebruiken voor veel dingen. We beginnen eerst met wat je allemaal met goud kunt. Goud wordt vaak gezocht omwille van zijn esthetische aantrekkingskracht, maar ook omwille van zijn industriële waarde door zijn unieke kwaliteiten. Goud is buigzaam, geleidt elektriciteit, en kan gemakkelijk met andere metalen worden samengevoegd. Dit maakt dat goud veel gebruikt wordt voor juwelen; een meerderheid van het goud dat door consumenten wordt gekocht, wordt verwerkt tot juwelen, en dit is al honderden jaren en over de hele wereld het geval. Daarnaast vind je het ook in elektronica. Omdat goud een goede elektriciteitsgeleider is, zijn kleine hoeveelheden goud te vinden in een aantal elektronische apparaten, waaronder mobiele telefoons, televisies en computers. 

Zilver wordt ook veel gebruikt, niet alleen verhandeld. Het is wat goedkoper dan goud, maar nog steeds vrij kostbaar. Tegenwoordig wordt zilver vaak gebruikt voor zonne-energie omdat zilver, wanneer het in een pasta is veranderd, kan worden gebruikt om zonnepanelen te maken. Zilver helpt bij het opwekken van de stroom die nodig is om zonne-energie op te wekken. Wederom vind je zilver ook in elektronica. Zilver is een natuurlijke thermische en elektrische geleider en wordt daarom gebruikt in tal van elektronica zoals elektrische schakelaars, supergeleiders, batterijen, televisies, etc. Ook vind je het soms in antibiotica. Doordat zilver niet giftig is en bacteriën kan doden door zuurstof op te nemen, is het een efficiënt ingrediënt in antibiotica. Zilver wordt ook in ziekenhuizen gebruikt om de verspreiding van schadelijke infecties tegen te gaan.

 

.tdb_single_content .tdb-block-inner > :not(.wp-block-quote):not(.alignwide):not(.alignfull.wp-block-cover.has-parallax):not(.td-a-ad) { text-align: left !important; }